Logo Vidas'99

VIDAS'99

Speuren Vidas99

 

Speuren

 

Afhankelijk van het te behalen diploma, moet de hond met zijn geleider, een van tevoren uitgelopen traject(spoor) met daarop verschillende voorwerpen uitwerken. Bij de verschillende IPO examens en het speurhonden-examen is het spoor, de tijdsduur tussen het uitleggen en het uitwerken, de vorm van het spoor en het aantal voorwerpen verschillend

en oplopend in moeilijkheidsgraad.

Om een zo hoog mogelijk aantal punten te verdienen, moet de hond met zijn neus zo dicht mogelijk bij de grond, het gelegde spoor volgen en de daarop aanwezige voorwerpen aangeven. Het aangeven van de voorwerpen kan gebeuren op twee manieren te weten: apporteren, verwijzen(bij het voorwerp gaan staan, zitten of liggen).

Het uitwerken van het spoor mag zowel met een aangelijnde als een los werkende hond, met dien verstande dat de afstand tussen de hond en geleider steeds ongeveer tien meter moet zijn en de geleider de hond in normaal tempo kan volgen. De uitvoering en eisen voor de verschillende SPH-certificaten staan in het examenreglement beschreven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEES MEER

TERUG

© Vidas'99 2015